Fırfnda Makarna

  • Konbuyu başlatan Lamazi
Lamazi

Lamazi

Yeni Üye
Üye




Malzemeler

1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı un
3 bardak süt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
2 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı


makarnalar tuzlu suda haşlanır. ayrı bir tencerede tereyağ eritilir un katılarak kokusu çıkana kadar kavrulur. süt azar azar eklenerek katılaşana kadar karıştırılarak pişirilir. tuzu katılır. mikserle biraz karıştırılır ve yumurta eklanarak yüksek devirde çırpılır. 1 su bardağı kaşar rendeside beşamel sosunun içine katılır.
daha sonra beşamel sostan 1 kase kalacak kadar ayrılır ve gerisi makarnaya katılır iyice karıştırılır makarnaların her tarafının bulanması sağlanır.fırın tepsisine yayılır. geriye kalan beşamel sos üzerine yayılır geri kalan 1 su bardağı kaşar da üzerine serpilir ve 180 derecede kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.
 
B

bilyana

Yeni Üye
Üye
annemin makarnasından daha güzel gibi görünüyor walla, denyeceğim
 
M

Marin

Yeni Üye
Üye
cok severim makarnayi, hercesidini denerim valla bunuda deneyecegim cok lezettli gözüküyo
 
gamselim

gamselim

Mekanın en şık Meleği
Üye
fırında makarna derken normal makarna olsa olmaz mı balım...
 
$ul€

$ul€

Yeni Üye
Üye
kızlar illaki fırın makarnası bulmanıza gerek yok normal makarnada oluyor...ben yapıyorum ...ama daha önce bir bilenle yapmak gerekiyo...yoksa hamur olma ihtimali var :D
 
gamselim

gamselim

Mekanın en şık Meleği
Üye
$ul€' Alıntı:
kızlar illaki fırın makarnası bulmanıza gerek yok normal makarnada oluyor...ben yapıyorum ...ama daha önce bir bilenle yapmak gerekiyo...yoksa hamur olma ihtimali var :D

cok sagoll şulem yaaa ben hep yiyen taraf oldum hiç yapmadım cokta yapmak istiyom hadiii hayırlısı...
gızz bir deee kaynanam istiyooo offff işin içinde rezil olmakta var daha gelin olmadan beceriksiz cıkmasın adım offf... ne etcem ben yaww...:sin:
 
$ul€

$ul€

Yeni Üye
Üye
sende sütü o kadar çok koyma canım fırınına güveniyorsan sorun yok ama korkuyorsan fırın arada sırada tuhaf işler yapıyorsa sütü 3 bardak değilde 1.5 bardak koy...ama makarnalar iyi pişmiş olsun balım emi :D

ve ben un koymuyorum hiç
daha güzel oluyo :tik:

ve hatta içine sucuk pastırma yada sosis gibi seylerde çok yakışıyor :D
 
ilkimsu

ilkimsu

Yeni Üye
Üye
ay bizim resttede olmazsa olmaz okadar yapıyorlar ama hic yemedim :D
 
cns_01

cns_01

Yeni Üye
Üye
Selam kizlar.. bende cok yaparim bunu - cünkü en kolay yapilan yemek bu :D:D

ama ben biraz farkli yapiyorum - ayri bi konu acmak istemedim.. Ondan buraya ekliyorum size sorun olmazsa :D:D


Malzeme:
500 gr. Makarna (ben Eriste makarna kullaniyorum ki bu "Bandnudeln"in türkcesiyse.. böyle uzun ve kenari kalin! :))

2 Bardak Süt (hmm.. benim bir bardakim 125gr. oluyor - yani 250 gr. Süt koycaksiniz :p)
2 Yumurta
yarim Tatli kasigi tuz
1 yuvarlak Beyaz peynir (ne kadar gram bilmem :))

Yapilis:
Önce Makarnayi normal yani 12 dk. (gerci makarnanin üstünde yaziyor dakkasi :D) 1 tatli kasiki tuz koyupta hasliyorsunuz - sonradan süzün + yaglayin.. Daha sonra bir tepsiye serin bunu. Icine bir beyaz peyniri elinizle "parcalayin" & makarna ile karistirin. Ayriyetten bir kapta yumurtalari bir catalla cirpin, icine daha sonra yarim tatli kasiki tuz + Süt ekleyip yine karistirin. Tüm malzemeyi daha sonra makarnanin üstüne yayarak dökün. Dilerseniz üstüne kasar peyniri rendeleyebilirsiniz.

Sonradan.. ben 200 derecede firinda yarim saat (yani üstü kizarana kadar) pisiriyorum.

Tarif bu kadar basit :) Ben hep Besamel Sosda yapiyorum ayriyetten üzerine - öylede cok güzel oluyor.. Yani zevke bagli birsey bu :) Vede.. pisireceginiz tepsiye.. Eger büyükse, üstüne 2 ölcek Besamel sosu yapin. Böylece daha lezzetli oluyor.. ;)



Ha aklima gelmisken Besamel sos Tarifinide vereyim:

  • 2 Su bardagi Süt
  • 1,5 kasIk Margarin
  • 2 Corba kasIki Un

Hadi mjkxladim hepinizi - afiyetle yiyin :D
 
A

ahueda

Aktif Üye
Üye
misafirim gelirken yaparim genelde börek gibi olur :)

hem cabuk oluyor hem cok basit
 

Benzer Konular


Üst