Haftanın en hamarat meleği

Cevap: Haftanın en hamarat meleği

[flash]http://zuzu65xzuzu65.googlepages.com/meleklernmutfaghusnuzuzu65.swf[/flash]


aşçı-psd.gif
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

421568741_fa3ab47472_o.jpg


Karışık Sebze Salata

Malzemeler:
2 adet kabak
2 adet havuç
1 demet maydanoz
2 adet kirmizi dolmalik biber
100 gr haslanmis tane misir

Sos için:
4 çorba kasigi zeytinyagi
1 adet limon
3 sap dereotu
1 çay kasigi hardal
Tuz, karabiber

Yapılışı:Havuc ve kabaklarin ustlerini kazidiktan sonra ince serit seklinde dograyin.(Sebzeleri dograrken sekil verecek bicaklar kullanirsaniz salatanizingoruntusu daha hos olur.)cikarildiktan sonra serit seklinde dogranmis kirmizi biberi karistirin. Rokayapraklarini yikadiktan sonra servis tabagina yerlestirin. Yapraklarin uzerine karistirdiginiz sebzeleri yerlestirin.Sosu hazirlamak icin, zeytinyagi, limon suyu, ince kiyilmis dereotu, hardal,tuz ve karabiberi karistirin.Sosu servis yapmadan hemen once sebzelerin uzerine gezdirin.afiyet olsun…

terbiyelitavukcorbasi.jpg


Şehriyeli Tavuk Çorbası

Malzemeler:

1.5 çay kaşığı karabiber
1.5 çorba kaşığı tel şehriye
Yarım tavuk
1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)
1.5 litre su
1/4 demet Maydanoz
1/4 çorba kaşığı limon suyu
2 küçük kuru soğan, soyulmuş
Yeterince tuz
Yapılışı:Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın.Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin.Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın. Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın. Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin. Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz.Afiyet olsun…

11ak7.jpg


Bezelyeli hacuc ve köfte
Malzemeler


1adet sogan

2adet havuc

konserve bezelye

2adet orta boy patates

1yemek kasigi salca

kara biber,kirmizi toz biber

yarim cay bardagindan daha siviyag

Yapılışı:tencereye siviyagi koyun soganlari pembelesinceye kadar kavurun salcayi baharatlari ilave edin sebzeleride ilave ettikten sonra sebzelerin üstünü örtecek sekilde suyunuda ekleyin yaklasik 20dk pisirin.

Köfte icin

250gr kiyma

1adet yumurta

1adet kuru sogan

1cay bardagi bayat ekmek ici

maydonoz.sarimsak,karabiber,kimyon,kirmizi tozbiber

Bütün malzemeleri yogurun daha sonra baharatlari ilave edip biraz daha yogurun ceviz büyüklügünde kiymali harctan alin yuvarlak sekil verin firin tepsisine yagli kagit üstüne dizin.Ben firinda yaptim yagsiz oluyor


sebzelipilav.jpg


Leziz Pilav

Malzemeler
:
4 adet havuç,
1 çay bardağı nohut,
1 adet tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı kuru üzüm,
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 su bardağı pirinç,
3,5 su bardağı tavuk suyu,
4 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz.

Yapılışı:Nohutu akşamdan ıslatıp, süzün. Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın. Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın. Pirinci ayıklayıp, kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın. Fıstıkları ekleyip kavurun. Havuçları ilave edin. Biraz kavurduktan sonra kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin. Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın. Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip, servis yapın.


Kolay İncir Tatlısı

Malzemeler:

½ Kg.Kuru Incir
2 Su Bardagi Süt
½ Bardak Dövülmüs Ceviz
Tarcin ve hindistan cevizi

Yapılışı:Incirleri yikayip bir tencereye koyun. 2 Bardak su ilave edin ve 20 dakika haslayin. Incirlerin bas kisimlarini temizleyip, küp seklinde dograyin. Süt ekleyerek 10 dakika haslayin. Üzerine tarcin , hindistancevizi ve ceviz serperek servis yapin.Afiyet olsun ..​


.
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

yemekler harika görünüyor ellerine sağlık zuzu abla
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

ya kızlar tamamda hani haftanın hamaratı . kim seçildi ?
ben onu anlamadımki. üstelik birinciyede ödül olsun anlamam walla:D
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

afiyet olsun canlarım.arkadaşlar hadii ramazan başladı kolay ekonomik yemek tariflerinizi bekliyorum
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

ya kızlar tamamda hani haftanın hamaratı . kim seçildi ?
ben onu anlamadımki. üstelik birinciyede ödül olsun anlamam walla:D


handanım ramazan bugün basladı arkadaşları beklıyoruz yarışmada başlamış bulunmaktadır..haydı arkadaşlar katılımlarınızı beklıyoruz
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

.


arkadaşlar sahurluk hamurişlerine yer vereyim birazda

lahmacun.jpg

Lahmacun
Malzemeler3/4tspKuru maya,
1/2tspSeker,
1 1/2cup su (parmaginizin dayanabilecegi sicaklikta),
[2 1/4cupUn (elenmis),
1/2tspTuz ,
Zeytin yagi[

ici:
1/2 lb Koyun veya 1/2 lb dana kiymasi,
bol kuru sogan,
cok ince dogranmis iki dis sarmisak,
yine ince ve kucuk dogranmis zevke gore tatli yada aci yesil biber,
tuz, karabiber, kirmizi biber, biraz kuru nane,
tomates, maydanoz
yine kucuk dogranmis TR'den gelmis biber salcasi (annemin yaptigi:),
Domates salcasi,
Biraz zeytinyagi ve azicik da suiyice karistirin ve tadlar birbirine iyi karissin diye 1 saat buz dolabinda bekletin.

Bu arada firini 400F isitin ve pizza pisirilen agir taslardan koyun firinin icine, ben daha kolay ve ucuz diye gidip Home depot dan tile aliyorum, iyice yikayip kullaniyorum, sicaktan firinda patlayabilir ama yine de bence hamurun guzel pismesinin en onemli numarasi o tas. Tasin uzerine Corn meal (misir unu) dokun ki yapismasin, zaten cok sicak bir firin oluyor ve cok hizli pisiyor (goz karari yaptigim icin tam bilemeyecegim)Hamuru acin, cok ince olmasin ve icini cok olesiye doldurmayin

Yaplilisi
Bir kapta su, seker ve mayayi karistirin,
sonra yavas yavas unu (tuzu da unla karistirin bu arada) karistirip yogurun.
Bir kapin icine zeytin yagini hafif surun ve hamurun uzerine hafif islak bez kapatarak ilik bir yerde kabarmasini bekleyin.
Iki saat kadar sonra kabaracaktir, bir daha yogurun ve kucuk parcalara ayirin.[/size]

her parcayi acin ve ici yerlestirin.
firinda pisirin.

Yaninda maydonoz ve Limonu eksik etmeyin.



.
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

.


Kolay Gozleme

DSC00847.JPG


bunun icin pismemis Tortilla'ya ihtiyacimiz var

DSC00852.JPG


1. Pismemis Tortillas.
2. Peynir (ufalanmis)
3. Maydonoz ( ayiklanmis, ince ince kesilmis)

YAPILISI:

1. Peynirli maydonozlu ic hazirlanir
2. Her bir tortilla hamurunun icine biraz hazirlanan icten konur ve
yagsiz tavada pisirilir.
Biraz tereyag veya margarin veya zeytinyagi tavaya konabilir.
AFIYET OLSUN!


.
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

.


Kolay Pide

DSC00746.JPG


1 ekmek hamuru
1 yumurta sarisi,
Siyah susam

YAPILISI
Firin 390 - 425 derece arasi yakilir (gaz yada elektrikli firina gore degisiyor)
Hamur islak elle duz bir yerde acilir (kendi deyimiyle hamur sakiz gibi oldugu acilamaya calisilir)
Yagsiz tepsiye konur.
ustune yumurta sarisi surulur.
Bicakla baklava sekli veriliyor (Sevin bicak gibi keskin bir sey ile sekil daha iyi veriliyor diyor)
Ustune siyah susam serpistiriliyor
ustu kizarana kadar pisiyor (icinin hamur kalmamasi icin kurdan ile kontrol etmeniz oneriliyor)
NOT: Pidenin firindan ciktiktan sonra yumusak kalmasi saglanmali.
tepsiye yapismamasi icin cok az un serpistirmek gerekiyor.


.
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

.

Sodalı Börek

images


5 yufka
1 çay b. sıvıyağ
iç harcı için:
1 kase karışık peynir
yarım demet maydanoz
1 yumurta akı
üzeri için:
3 yumurta
2 şişe soda
HAZIRLANIŞI:
Yağlanmış fırın tepsisine birinci yufka serilir.
Araları yağlanarak yufkanın yarısı tepsiye döşenir. Arasına rendelenmiş peynir, maydanoz
ve yumurta akı karışımı serpilir. Kalan yufkalar yine araları yağlanarak tepsiye doldurulur.
Daha sonra börek dilim dilim kesilir. Üzerine önce çırpılmış 3 yumurta sürülür. Daha sonra
iki şişe soda heryerine gelecek şekilde dökülür. Bu şekilde buzdolabında en az 1 saat
bekletilir. İstenirse akşamdan yapılıp sahura kadar bekletilebilinir. Daha sonra ısılıtılmış
190 derecelik fırında nar gibi kızarıp kabarıncaya kadar pişirilir. Su böreği tadında nefis bir börek.


.
 
Geri
Üst