Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır ?
Bir çok insan yüzerken, duş alırken veya banyo yaparken kulağına su kaçırabilir. . Su kulağınızda birikmişse, kulağınızda karıncalanma ve ağrı hissedebilirsiniz. Bu problem rahatsızlığa neden olabilir. Sonuç olarak, işitme yeteneğini kaybedebilirsiniz. Bu sorun tedavi edilmezse, kist oluşumu, işitme kaybı, kulak iltihabı ve diğer sorunlara yol açabilir. Kulaktaki su birikimi her bir bireyi etkileyebilir. Bebekler, yetişkinler, yaşlılar ve ocuklar kulağa su kaçmasından müzdarip olabilir.Ayrıca, bu durum yüzücüler için yaygın bir durumdur. Kulağınızdaki su birikimi rahatsızlık ve tahrişe neden olur. Tedavi edilmezse, enfeksiyon ve kulak kanalının iltihaplanmasına yol açabilir.




kulağa su kaçması.jpg






Kulaklarınızdaki su sadece rahatsız edici olabilir, eğer onu çıkarmazsanız veya kendiliğinden dışarı çıkmazsa, dış kulak ve kulak kanalının iltihaplanması, tahrişi veya enfeksiyonu ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Neyse ki, sadece bir kaç hızlı adımla kulaklardan suyu çıkarmak kolaydır. Evde tedavi etmek işe yaramıyorsa ve kulak ağrısıyla karşılaşırsanız, en kısa sürede bir doktora gitmenizi tavsiye ederiz. Genellikle, su kendi kendine tahliye olur. Aksi halde, sıkışan su bir kulak enfeksiyonuna yol açabilir. Astım, egzama ve sedef hastalığı gibi alerjilerden muzdarip insanlar bu duruma karşı savunmasızdırlar. Nedenleri, semptomları anlamanız önemlidir.


Kulakta su birikimi belirtileri


Kulağa su kaçması yaygın bir sorundur. Yüzerken veya banyo yaparken veya duş alırken su kulakların içine girebilir. Normal olarak, kulak kanalında bulunan balmumu sıvının kulağın derinliklerine girmesini önler. Ama zaman zaman, sıvı kulağın içinde sıkışabilir. Kulakta biriken su genelde kendiliğinden dışarı çıkar. Su dışarı tahliye olmazsa ağrıya ve rahatsızlığa aynı zamanda kulak enfeksiyonuna neden olabilir. Kulaklığınızı aşağı doğru çekerek ve başınızı omzunuza doğru eğerek suyu kulağınızın dışına çıkarabilirsiniz. Esneme veya çiğneme hareketi, orta kulağı burun deliklerinin arkasına bağlayan ve hava basıncını düzenleyen geçiş yolları olan Östaki tüplerinde gerginliği hafifletebilir. Kulak zarına zarar verebileceğinden çok sert veya çok hızlı nefes almayın.



İç kulaktaki basınç hissi


Özellikle başını eğerken kulak kanalında ses


İç kulakta gıdıklama, garip bir his


Kulakta ağrı hissi


İç kulakta ıslaklık




Kulağınıza su kaçtıysa başınızı öncelikle yan yatırın ve avucunuzu kulağınıza bastırın . Bunu yaptığınızda geçici vakum yaratırsınız. Sonuç olarak, kulaklarınızdaki sıvı dışarı çıkacaktır. Kulağa zarar vereceğinden kesinlikle kalem, yada pamuklu çubuk kullanmayın.. Kulaktaki suyu çıkarmanın bir diğer yolu iki parmağınızla burnunuzun deliklerini kapatın. Derin nefes alın ve ağzınızı kapatın hafif bir basınç yaratarak burnunuzdan üfürmeye çalışın. Bu yöntem etkilidir ve birçok kişi denedikten sonra rahatlama bulmaktadır. Ancak, burnunuzu sert ve kuvvetli bir şekilde üflememek önemlidir, çünkü kulak zarı hasarına neden olabilir.

Kulaktaki suyun tıkanması acı verici bir deneyim olabilir. İlk deneyiminiz geçici işitme kaybıdır. Bir sonraki olası etki, vücut dengesi kaybıdır. Sizi rahatsız eden garip bir hisse kapılabilirsiniz. Kulakta biriken suyu çıkarmanın etkili bir çok yolu vardır. Bu yöntemleri uygularken kulak zarınıza zarar vermekten kaçının. Ve talimatlarımızı doğru bir şekilde uygulayın.Bazı durumlarda, basit yöntemler kulaktabiriken suyu dışarı atmakta etkili olmayabilir. Durum sizi çok rahatsız ediyorsa mutlaka hekime görünmenizde fayda vardır.


Fön makinesi, kulaklarınızdaki hapsolmuş suyun ve sıvının buharlaşmasını hızlandırmanıza yardımcı olabilir. Fön makinesi kullanabilmek için öncelikle kulak lobunu aşağı doğru çekmelisiniz. Fön makinesini kulağınıza yaklaştırmayın Fön makinesi, etkilenen kulaktan 12 cm uzakta tutulmalıdır ve düşük ayarda çalıştırılmalıdır. Sirke mutfağınızda çok yönlü ve kullanışlı bir çözümdür. İnsanlar genellikle kabızlık , cilt rahatsızlıkları ve mide asiditesi gibi birçok hastalığı ve problemi tedavi etmek için sirke kullanırlar . Sirke, hijyen, güzellik ve yemek pişirmek için birçok faydaya sahiptir. Alkol, insanların duygusal ve fiziksel sağlığı üzerindeki etkileri nedeniyle alımını sınırlamanız gereken bir içecektir. Bununla birlikte, alkol ve sirke kombinasyonu etkili ev ilaçları olarak kabul edilebilir.


Sirke kulaklardaki bulunan tüm zararlı mikropları öldürebilecek antibakteriyel özellikler içermketedir.Bu tedaviyi yapmak için, bir çay kaşığı alkolü bir çay kaşığı sirke ile birlikte karıştırmalısınız. Kulağınıza iki veya üç damla damla koymak için bir damlalık kullanın. Bundan sonra, kulak kanalınızı dikkatlice ve nazikçe ovun. Suyun dışarı akması için başınızı yana eğin. Isı terapisi de sıkışmış suyu etkilenen kulağınızdan temizlemenize yardımcı olur. Olası neden, ısı kompresinin, su ve sıvının biriktiği Östaki borusunu açmanıza yardım etmesi olabilir. Sonuç olarak, sıvı ve su kolayca çıkar. Kaynamış bir suyu genişçe bir kaba alın ve bu sıcak suyu solumak için başınıza örtü alın. Buharı tenefüs etmek kulakta biriken suyu dışarı çıkaracaktır.


Zeytin yağı, kulağınızdan suyu çıkarmanın en iyi yollarından biridir. Zeytin yağının antiseptik özellikleri kulak enfeksiyonu riskini sınırlandırmaya yardımcı olabilir . Su kaçan kulağınıza bir kaç damla zeytin yağı damlatın. Sarımsak, suyu kulaktan çıkarmak için de yararlıdır. Sarımsaktaki antibakteriyel özellikler, kulağın enfeksiyondan korunmasında ve ağrının azaltılmasında etkili olabilir. Alternatif olarak, sarımsak ve zeytinyağı karışımını kullanabilirsiniz.Sarımsağı ezin ve zeytin yağına ekleyin . Biraz beklettikten sonra zeytin yağını damlalık kullanarak kulağınıza damlatın. Sarımsak parçasının kulağınıza girmediğinden emin olun..


Kulağa su kaçtığında genelde kişiler tek ayak üzerinde durarak başını yana doğru eğer ve zıplar. İlginçtirki bu hamle kulaktaki suyu dışarı çıkarmaktadır.Yerçekimi kulağın doğal olarak boşalmasına neden olabilir. İhtiyacınız olan bir yastık. Hangi kulağınız tıkandıysa o yöne doğru yastığa uzanın.En az birkaç dakika bu konumda kalın. Televizyon seyredebilir veya gerekirse kendinizi eğlendirmenin başka bir yolunu bulabilirsiniz.


Kulağına su kaçan kişi çene eklemlerini hareket ettirmelidir. Bir şeyleri kemirmek yada sakız çiğnemek kulağa kaçan suyu dışarı atacaktır. Ayrıca sık sık esnemekte kulakta yer alan suyu dışarı tahliye edebilir.Kulağınızda sıkışmış suya ek olarak ağrı hissetmeye başladığınızda bir doktora görünmelisiniz. Kulaklarınızı temizlemek için pamuklu çubuk kullanmaktan kaçının.Banyo yaperken yada yüzerken sık sık kulağınıza su kaçıyorsa vazelinli pamuk kullanın . Yada çiğnenmiş sakız ile kulak girişlerini kapatın. Sakızın iç kulağa kaçmaması için dikkatli davranın.


Östaki tüplerine su girdiğinde, ağzınızı hareket ettirmek bazen tüpleri açmaya yardımcı olabilir.Östaki borusundaki gerginliği gidermek için esneyin yada sakız çiğneyin.Sorun birkaç gün devam ederse doktora başvurulmalıdır. Kulak enfekte olabileceğinden ağrılı ve iltihaplı hale gelirse bunu yapmak özellikle önemlidir. Kulak enfeksiyonları, işitme kaybına veya kıkırdak ve kemiğe zarar verebileceğinden tedavi edilmezse ciddi olabilir
 
Geri
Üst