Limonlu tereyağlı kek...

sevgi10

Üye
Üye
Limonlu tereyağlı kek...
limonlu tereyağlı kek tereyağlı kek
poundcakew.jpg
Malzemeler:
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]2 çubuk tereyağı (yada margarin) ,240gr.[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]5 yumurta[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]2,5 su bardağı tozşeker[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]1 limon kabuğu rendesi[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]1 su bardağı süt[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]2 yemek kaşığı limon suyu[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]3 su bardağı elenmiş un[/FONT]
aaxibul1.gif
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]1,5 cay kaşığı kabartma tozu [/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]
Yapılışı:
  1. Oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı ,yumurtaları ,sekeri ve limon kabuğu rendesini genişçe bir kaba alıp yaklaşık 5 dakika kadar krema gibi olana dek çırpın.
  2. 1 bardak sütün içine limon suyunu ekleyin.
  3. Ayrı ufak bir kaba unu kabartma tozu ile birlikte eleyin. arzuya gire vanilyada koyabilirsiniz.
  4. Çırptığınız yumurtaları karışımın içine biraz limonlu sut, biraz undan ekleyerek hepsini karışıma yedirin azar,azar.
  5. Yağlayıp unladığınız büyük kek kalıbınıza hamuru dokun.
  6. 350F (175C) dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 70-80 dakika arası pişirin.
  7. Kalıbın içinde biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.
[/FONT]
 
Geri
Üst