Limonlu tereyağlı kek...
limonlu tereyağlı kek tereyağlı kek
Malzemeler:
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]2 çubuk tereyağı (yada margarin) ,240gr.[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]5 yumurta[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]2,5 su bardağı tozşeker[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]1 limon kabuğu rendesi[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]1 su bardağı süt[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]2 yemek kaşığı limon suyu[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]3 su bardağı elenmiş un[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]1,5 cay kaşığı kabartma tozu [/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]
Yapılışı:
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]
Yapılışı:
- Oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı ,yumurtaları ,sekeri ve limon kabuğu rendesini genişçe bir kaba alıp yaklaşık 5 dakika kadar krema gibi olana dek çırpın.
- 1 bardak sütün içine limon suyunu ekleyin.
- Ayrı ufak bir kaba unu kabartma tozu ile birlikte eleyin. arzuya gire vanilyada koyabilirsiniz.
- Çırptığınız yumurtaları karışımın içine biraz limonlu sut, biraz undan ekleyerek hepsini karışıma yedirin azar,azar.
- Yağlayıp unladığınız büyük kek kalıbınıza hamuru dokun.
- 350F (175C) dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 70-80 dakika arası pişirin.
- Kalıbın içinde biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.