etli kuru dolma

kuru dolma maraş dolması etli kuru dolma


Malzemeler:

250 gr kıyma
200 gr ince kıyılmış et
1,5 su baradağı pirinç
2 soğan, 3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı biber salcası
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
25 kurutulmuş patlıcan ve biber
Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar

Kurubiber ve patlıcanları 15 dakika haşlayın, süzüp soğmaya bırakın.
Harcı hazırlamak için soğan ve sarımsakları kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıyma ve eti derin bir kaba alın.
Soğan, sarımsak, pirinç, biber salçası, sıvıyağ, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
Haşlanmış patlıcan ve biberlerin içini harc ile doldurun. Önce patlıcan, sonra biber dolmalarını tencereye yerleştirin. Dolmaların üzerini örtecek kadar su ekleyip bir porselen tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 45 dakika kısık ateşte pişirin.
 
Üst