Haşhaşlı otlu ekmek
Melişlerim lezzetli bir tat mutlaka deneyin
Malzemeler
1 adet yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı keten tohumu
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı çörek otu
Alabildiği kadar un
1 tutam tuz
Hazırlanışı
1 bardak ılık suda yaş mayayı eritip yoğurma kabına dökün .Sıvı yağ ,tozşeker ve alabildiği kadar un ekleyip biraz yoğurun.Sulu kıvamdaki hamura haşhaş ve keten tohumunu yarısını koyup karıştırın.Hamurun kabarması için 30 dk bekletin.Yağlanmış fırın tepsisine hamuru 2 parmak kalınlığnda yayıp sıvıyağ sürün .Üstüne susam ,haşhaş keten tohumu ve çörek otu koyun.Hamuru 45 dk bekletin.200 derecelik fırında 25 dk pişirin.Dilimleyerek servis yapın
Malzemeler
1 adet yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı keten tohumu
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı çörek otu
Alabildiği kadar un
1 tutam tuz
Hazırlanışı
1 bardak ılık suda yaş mayayı eritip yoğurma kabına dökün .Sıvı yağ ,tozşeker ve alabildiği kadar un ekleyip biraz yoğurun.Sulu kıvamdaki hamura haşhaş ve keten tohumunu yarısını koyup karıştırın.Hamurun kabarması için 30 dk bekletin.Yağlanmış fırın tepsisine hamuru 2 parmak kalınlığnda yayıp sıvıyağ sürün .Üstüne susam ,haşhaş keten tohumu ve çörek otu koyun.Hamuru 45 dk bekletin.200 derecelik fırında 25 dk pişirin.Dilimleyerek servis yapın